Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Yat limanları

‘Yat’ diye tabir edilen lüks teknelerin park ve konaklama için tercih ettiği limanlardır. Türkiye’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerine göre 43, Deniz Turizm Birliği’nin raporuna göre 62 tane yat limanı ve çekek yeri bulunmaktadır.



Türkiye’de yat limanı işletmeciliği (marinacılık) ne zaman başladı?


Türkiye’de marinacılık 1970 yılında Turban Turizm A.Ş. ile başlamıştır. İlk faaliyete geçen marinalar, Kuşadası, Bodrum ve Kemer’de olup, 1974 yılında ilk özel sektör marinası olan Çeşme Altınyunus Marina açılmıştır. 


Yat limanları


Yat limanlarının tarihçesi ve gelişim süreci nasıldır?


1960’lı yılların sonunda yatların barınma ve konaklama sorununa çözüm getirmek amacıyla yat limanları yapımı düşünülmüştür. Bu amaçla ilk kez 1967 yılında “Bakanlıklar Arası Yat Limanlarını Planlama ve Teknik Komisyonu” kurulmuştur. 


II Beş yıllık Kalkınma Planı döneminde 1968-1972 yat limanlarının inşa edilmesi planlanmıştır. 

Ülkemizde uluslararası düzeyde birçok marina mevcuttur. 80´li yıllarda özel sektörün sınırlı fakat TURBAN kanalıyla devletin girişimleri sayesinde marinacılık sektörü giderek gelişmiş ve özelleştirmeler yolu ile TURBAN marinalarının özel sektöre geçmesi ve yeni özel sektör marinalarının devreye girmesiyle, Türkiye´de marinacılık uluslararası düzeye çıkmıştır. 


Bodrum Yat Limanı’nın 1971’de Kuşadası Tali Yat Limanı’nın ise 1972’de açılması öngörülmüş ancak TURBAN Bodrum Marinası 1976’da TURBAN Kuşadası Marinası da Ocak 1977’de işletilmeye açılmışlardır.


Ülkemizde  1970’li yıllarda Mavi yolculuk adı ile büyük balıkçı tekneleri tarafından  başlatılan Bodrum Gökova koyu deniz gezileri  ilk deniz turizmi hareketleri başlamıştır.


1970 li yıllardan sonra özel sektör tarafından yapılan birkaç kıyı tesisi dışında ki tüm barınak, balıkçı barığı, yat limanı (marina) , rıhtım ve iskeleler kamu tarafından yapılmıştır.


1970 li yılların başında mürettabatsız tekne kiralama faaliyeti yaygınlaştıkça bu uygulama milyonların dikkatini çekerek yatçılık, kendi teknesi olan elit bir tabakaya ait bir turizm türü olmaktan çıkıp kitlesel bir nitelk kazanarak, daha da dikkat çekmiştir. 20. yüzyılın başından itibaren, mutedil rüzgarlara, korunaklı tabii koylara sahip, turizm mevsiminin uzun olduğu Akdeniz kıyılarına yatçıların ilgisi artmıştır.


Türkiye’nin yat ve tekne turizm potansiyelini ortaya çıkartan mavi yolculuktan sonra, önce Bodrum ve Marmaris’teki, daha sonra Karadeniz’e kadar uzanan bir bölgede bulunan  balıkçı tekneleri ve tırhandillerin modernleştirilmesi, üst yapılarının değiştirilmesi için ilk yatırımlar da başlamıştır. 


1983 yılında yürürlüğe giren 2634 sayılı Turizmi Teşvik Yasası ile yabancı bayraklı yatlara üç ayda bir giriş-çıkış yapma zorunluluğu kaldırılarak 5 yıl süre ile Türkiye’de kalmak, Türk karasuları ve limanları arasında , gezi ve spor amaçlı  turizm hizmeti verme imkanının ve  serbestçe çalışma olanağının sağlanması ile hızla gelişmiş ve Deniz Turizmi Sektörünü yaratmıştır.


1992 yılından sonra maalesef bürokratik yapı, sektörün yeni yatırımlarının  önünde büyük ve aşılamaz bir engel oluşturmuştur. 1992/2002 yılları arasında, ülkemiz kıyılarında Yüksek Planlama Kurulu Kararları sonucunda  yap-işlet-devret modelinde yapılan ihaleler  olmasına rağmen yeni bir yat limanı inşaatına başlanamamıştır.


Ülkemizdeki bu rakamsal verilerin ardından popülaritesi hızla artan yatçılığın sonuçları olarak belirli bölgelerdeki Yat Limanlarında (marinalarda) yer bulma sorunlarının başladığından ve yeni yat limanı (marina)  yatırımlarının da özel ve kamusal kaynaklarca hızla hayata geçirilmeye çalışıldığı görülmektdir.


Yat limanları


Akdeniz’de marinacılığın büyüklüğü nedir?


Akdeniz çanağında dolaşan toplam yat sayısı günümüzde yaklaşık 1 milyona ulaşmış olup, her yıl önemli artışlar olmaktadır. Fransa, İspanya ve İtalya Akdeniz çanağı marina kapasitelerinin %75’ni oluşturmaktadır.  Ancak bu ülkelerde yeni yatırım yerlerinin kısıtlı olması, Batı Akdeniz’in kirlenmesi ve işletme ücretlerindeki artış, Doğu Akdeniz ülkelerini cazip duruma getirmiştir.


Türkiye’de kaç tane yat limanı bulunmaktadır?


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerine göre; 2013 yılı itibariyle ülkemizde kamu ve özel sektöre ait işletilmekte olan 43 adet yat limanı ve yat çekek yeri bulunmaktadır.  Açıklama şöyle; 


“Mevcut yat kapasitemiz 17.500 yat olup, inşaatı devam eden ve planlanan yat limanları ile bu kapasitenin 2015 yılında 20.000’e çıkarılması planlanmıştır. 2023 yılında 30.000 yat bağlama kapasitesine ulaşılması hedeflenmiştir.”

Deniz Turizm Birliği tarafından 11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şurası’na sunulan  “Deniz Çevresini Koruma ve Deniz Turizmi Faaliyetleri 2013 Deniz Turizmi Faaliyetleri” başlıklı rapora göre ise Türkiye’de 62 adet yat limanı ve çekek yeri bulunmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) bulunan 2 yat limanı ile bu sayı 64’e çıkmaktadır. 


Yat limanları

Yalova Yat Limanı



Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilerek işletilmeye açılan projeler hangileridir?


Çanakkale Kepez Limanı, Bodrum Yolcu İskelesi, Güllük Gemi Yanaşma İskelesi, Turgutreis Yat Limanı,  Didim Yat Limanı, Çeşme Yat Limanı, Sığacık Yat Limanı, Yalova Yat Limanı, Mersin Yat Limanı, Alanya Yat Limanı, Kaş Yat Limanı. 


Yat limanları

Muğla Ören Yat Limanı



Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilerek inşaatı devam eden yat limanları hangileridir?


Gazipaşa Yat Limanı, Kumkuyu Yat Limanı, Muğla Ören Yat Limanı, Datça Yat Limanı, Dalaman Yat Limanı ve Deniz Otobüsü Yanaşma Yeri.



Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihalesi planlanan yat limanları hangileridir? 


İzmir Karaburun Yat Limanı, İzmir Yenifoça Yat Limanı, Balıkesir Avşa Adası Türkeli Yat Limanı, Silivri Yat Limanı, İzmir Seferihisar Ürkmez Yat Limanı, İzmir Çeşme Şifne Yat Limanı, Tekirdağ Yat Limanı. 


Mavi Bayraklı yat limanları hangileridir?


Antalya: Antalya Konyaaltı Çelebi  Marina, Kemer Turkiz Marina, Makmarin Kaş Marina, Setur Finike Marina, Alanya Marina.


Aydın: D-Marin Didim Marina, Setur Kuşadası Marina


Balıkesir: Setur Ayvalık Marina


İstanbul: Ataköy Marina, Setur Amiral Fahri Korutürk Fenerbahçe and Kalamış Marinas


Muğla: Bodrum Milta Marina, Bodrum Doğuş Turgutreis Marina, Port Bodrum Yalıkavak, Marmaris Orhaniye Martı Marina, Fethiye Ece Marina,Fethiye D-Marin Göçek Marina, Netsel Marmaris Marina


Yat limanı işleten firmalar hangileridir? 


Setur Marina , Ataköy Marina, Marinturk Istanbul City Port Marina, Güzelce Marina, Atabay Marina, Yacht Marin, Albatros Marina, Marti Marina, Club Marina, Port Göcek Marina, Skopea Marina, Göcek Municipality Marina, Marinturk, Ece Marina, Port Bodrum Marina, Milta Bodrum Marina, Levent Marina, Foça Port, Cesme Marina, Alaçati Port, Çelebi Antalya Marina, Kemer Türkiz Marina, Kalkan Port, Kas Port. 


Yat limanları


D-Marin ne zaman kuruldu, hangi yat limanlarını işletmektedir? 


D-Marin Marinalar Grubu, sektördeki operasyonlarına Grubun ilk marinası olan D-Marin Turgutreis ile 2003'te başladı. Ardından 2009 senesinde Grubun 2. marinası olarak D-Marin Didim operasyonlarına başlarken, 2010 senesinde D-Marin Göcek Gruba katıldı. Dalaman'da yapılacak D-Marin Dalaman'ın inşaatına ise 2013 yılı içerisinde başlanması planlanıyor. D-Marin, 2009 senesinde Türkiye dışına açılarak Hırvatistan'daki yatırımlarına D-Marin Mandalina ile başladı. Ardından Nisan 2012'de Hırvatistan'ın en büyük marinası olan D-Marin Dalmacija ve şehir marinası konseptindeki D-Marin Borik de D-Marin Marinalar Grubu bünyesine katıldı. D-Marin Marinalar Grubu, Aralık 2012'de Akdeniz'in en büyük marina ağı olan ve toplamda 21 marinası bulunan Hırvat Adriatic Croatia International (ACI) Group'un %6,92 hissesini alarak Hırvatistan'daki yatırımlarını daha da genişletti.

D-Marin Marinalar Grubu, yatırımlarına uluslararası pazarda diğer ülkelerde de devam ediyor. Aralık 2012'de Atina Borsası'na kote olan, Lamda Development SA kontrolündeki 'Flisvos Marina' ile yüzde 50 ortaklık yaparak Atina'da süper yatlara özel hizmet veren birinci sınıf, ultra lüks bir marinayı zincirine katan D-Marin, bu ülkedeki ikinci anlaşmasını da yine Atina Borsası'na kote olan bir başka kuruluşla, Kiriacoulis Mediterranean Cruises Shipping SA ile yaptı. Bu anlaşmayla Gouvia, Lefkas ve Zea marinalarını portföyüne ekleyen D-Marin Marinalar Grubu, 3 ülkedeki toplam bağlama kapasitesini yaklaşık 9.000'e çıkardı.


D-Marin Turgutreis

75 m'ye kadar 550 yat bağlama ve 150 karada park kapasitesi olan D-Marin Turgutreis, THYA'dan (Yat Limanları Birliği) Mavi Bayrak ve 5 Golden Anchor (Altın Çıpa) bayraklarını almıştır. Ayrıca D-Marin Turgutreis Marina, ülkenin turizm sektörüne yapmış olduğu önemli katkılardan dolayı, Skal International İstanbul tarafından, En İyi Marina Yatırımı ve En iyi Marina Faaliyeti ödüllerine layık görülmüştür.


İletişim Bilgileri 

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:26 Turgutreis/ Bodrum/ Muğla

Tel: 0252 382 92 00

Faks: 0252 382 62 00

Web Adresi : www.d-marin.com


D-Marin Didim: Mayıs 2009 itibarıyla, D-Marin Didim Marina, tamamı beton kaplanmış 80.000 m2'lik, toplam 600 tekne kapasiteli çekek alanı ve içindeki 60 m x 15 m ölçülerindeki iki Hangar Binası ile hizmet vermeye başlamıştır. 400 ton kapasite ile Türkiye'nin en yüksek kapasiteli travel lift'ine sahip olan D-Marin Didim'de, her biri kendi alanında uzman çok sayıda teknik atölye de hizmet vermektedir.  D-Marin Didim'de 8 metreden 70 metreye kadar farklı boylarda tekneler, med-mooring sistemiyle marinaya bağlanabilmektedir. Özellikle güvenli bağlama yeri ve karaya çekilebilme sıkıntısı çeken 30 metre üzerindeki tekneler için, 580 tekne bağlama kapasiteli D-Marin Didim Marina, çok önemli bir adres olmaktadır.


İletişim Bilgileri 

Çamlık Mevkii 3.Koy Didim/ Aydın

Tel: 0256 813 80 81

Faks: 0256 813 14 13

Web Adresi : www.d-marin.com


D-Marin Göcek: D-Marin Göcek denizde 380, karada 150 yat konaklama kapasitesiyle 75 m'ye kadar teknelere hizmet vermektedir. 75 Tonluk travel lifti ile karaya çekilen ve 40 tonluk tekne taşıyıcısı ile yerleştirilen teknelere çekek yerindeki uzman ustalar hizmet vermekte. Mavi Bayrak sahibi de olan D-Marin Göcek Marina, The Blue Point Plajı’na da sahip. D-Marin Göcek'in en büyük avantajlarından biri de Dalaman Havaalanı'na yalnızca 22 km uzaklıkta olması. Sadece 4000 nüfuslu küçük bir kasaba olan Göcek, 6 marinası, Kekova'dan Gökova'ya uzanan Türkiye'nin en önemli yatçılık rotalarının merkezindedir.


İletişim Bilgileri 

Cumhuriyet Mh. Camtaş Cd. No:12 48310

Göcek/ Fethiye/ Muğla

Tel: 0252 645 15 20

Faks: 0252 645 18 97

Web Adresi : www.d-marin.com


Yat limanları


Setur Marina’nın tarihçesi nedir, hangi limanlarda hizmet vermektedir?


Koç Topluluğu'nun Turizm Grubu üyesi olan ve 1965 yılı ortalarında kurulan Setur Servis Turistik A.Ş., marinacılık faaliyetlerine 1978 yılında Çeşme Altınyunus Oteli kapsamındaki Altınyunus Marina ile başlamıştır.


1986 yılında, merkezi Marmaris olmak üzere 6 teknelik bir filo ile kurulan Setur Yat Ofisi, o dönemde çoğunluğu yabancı sermaye olan ve ülkemizde hizmet veren tekne kiralama şirketlerinin yanında yerini almış, talepteki artış nedeni ile 1990 yılında hizmete geçirdiği Göcek Yat Ofisi ile sayısını 2'ye çıkarmıştır. 2000 senesi itibari ile 20 teknelik filoya sahip olan Setur Yat Ofisi, 2000 yılı sonunda bu faaliyet alanından çıkmaya karar vermiş, filosunu ve merkezini Kalamış Marina'ya taşıyarak teknelerin satışını burada tamamlamıştır.


1990'lı yıllara kadar sadece Çeşme Marina ile marinacılık faaliyetlerini sürdüren Setur, Ocak-1991'de Türkiye Denizcilik İşletmeleri mülkiyetinde bulunan Antalya Marina'nın kiralanması ile marina sayısını 2'ye çıkarmıştır. 2 yıllık bir yatırım sürecinden sonra da her yönüyle eksiksiz bir marina haline getirilen Setur Antalya Marina, yeni bir imajla sektörde    yerini almıştır. Antalya Marina’ nın sözleşmesi 2001 yılında  5 yıl daha uzatılmış, ancak Liman’ ın özelleşmesi ve Marina’ yı Liman’ ı işleten firmanın ortaklarından olan şirketin işletmek istemesi üzerine, Mayıs 2007 itibari ile bu marinadan çıkılmıştır. 


Doğu Akdeniz'deki talebin artışı ile yeni marina yatırımı arayışı içerisine giren Setur, Nisan - 1997'de Finike Belediyesi'nden kiralama usulü ile devraldığı Finike Marina ile zincir marina işletmeciliği yolunda önemli bir adım daha atmıştır.


Kuzeyden güneye inen yatçılar için önemli bir uğrak limanı olan Ayvalık Marina, işletmeci şirketin hisselerinin tamamının devralınmasıyla Ağustos - 1997'de Setur Marinaları zincirine dahil edilmiştir. Aynı yıl içerisinde, Marmaris bölgesinde bulunan ve doğal SİT alanı olan Karacasöğüt Yat Yanaşma Yeri, seyir halindeki yatçılara uğrak yeri olacak şekilde düzenlenerek Setur Marinaları zincirine dahil edilmiş, 2002 yılının ikinci yarısında başka bir marina işletmecisi firmaya devredilerek sektörde hizmet vermeye devamı sağlanmıştır.


1997 yılı içerisinde, Devlet teşebbüsü olan Turban Marinalarının özelleştirilmesi kararı ile açılan özelleştirme ihaleleri sonucu, Kasım - 1997'de  Kuşadası Marina devralınmış ve kısa bir yatırım süreci sonrası tam donanımlı olarak yatçılığın hizmetine sunulmuştur.


1987 yılında hizmete açılmış olan ve ülkemizin en büyük marinası olan Kalamış ve Fenerbahçe Marinaları, Aralık - 1998'de işletmeci şirketin hisselerinin tamamının  devralınması ile Setur Marinaları zincirine yeni bir halka olarak eklenmiştir.


2005 Ağustos ayında, Müflis Marmara Bankası A.Ş.İflas İdaresi tarafından yapılan ihale sonucunda, Marmaris’te bulunan ve Türkiye’nin 2.büyük marinası olan Netsel Marina’nın % 55 hissesi Setur Marinaları’nca satın alınarak Setur Marinaları zincirine dahil edilmiştir.


2007 yılında Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar Limanlar ve Havameydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü’ nün açmış olduğu ihalede Yalova Marina’ nın ihalesi kazanılmıştır. Yalova Marina 2010 yılında hizmete açılmıştır.

Setur Marinaları, Türkiye’nin tek zincir marina işletmesi olup sektörün lideri konumundadır. Kalamış&Fenerbahçe, Yalova, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Kaş ve Finike olmak üzere 8 marina işletmektedir.


Marina Koordinatlar Telsiz Kodu

Kalamış 40° 58,7' 42'' N - 29° 02,3' 12'' E 72  “Setur Marina'' 16

Fenerbahçe 40° 58,5' 42'' N - 29° 02,1' 12'' E 72  “Setur Marina'' 16

Yalova 40°  39,7' 07'' N - 29°  16,4' 40''  E 73  “Setur Yalova Marina'' 16

Ayvalık 39° 18.9 07'' N - 026°  41.2' 78''  E 73  “Setur Marina'' 16

Çeşme 38° 19' 30'' N - 26° 20'  48'' E 73  “Setur Marina'' 16

Kuşadası 37° 52'  00" N - 27° 15.6' 30''  E 73  “Setur Marina'' 16

Marmaris 36° 51'  02"  N - 28°  16'  38" E 06 “ Port Marmaris'' 16

Kaş 36° 12' 19'' N - 29° 37' 27'' E 73 “Kaş Marina'' 16

Finike 36° 17.6'  40" N - 30° 09.2'  00" E 73  “Setur Marina'' 16


Setur Marina’nın iletişim bilgileri neler?


Adres: Setur Marinaları İşletme  Müdürlüğü Kalamış 

Telefon: +90 216 346 23 46

Web: www.seturmarinas.com

 

Yat limanları


Ataköy Marina nerededir?


İstanbul’un önemli ve 5 Altın Çıpa ödüllü ilk marinası olan Ataköy Marina, Türkiye’de iç ve dış hat uçuşları açısından ilk sırada yer alan Atatürk Havaalanı’na 7 km mesafededir. Ataköy Marina, 63 ton kapasiteli travel lifti ve 20 yılı aşkın tecrübeli teknik ekibi ile hizmet veren Tekne Bakım Onarım birimi, denizde emniyetli bağlama imkanı sağlayan ponton ve rıhtımı, 24 saat sürekli güvenlik ve temizlik hizmetleri, yat limanı içinde yer alan marketi, restaurantı, kafeteryası, sağlık ve spor merkezi, çocuk oyun parkı, açık otoparkı, çamaşırhanesi ve yüzme havuzu ile uluslararası standartlara sahip.


Ataköy Marina Adres: Sahilyolu, 34158 Ataköy, İSTANBUL TÜRKİYE

Telefon: 0 (212) 560 42 70 (20 hat) 0 (212) 560 72 70

E-Posta: atakoymarina@atakoymarina.com.tr

Telsiz Frekansı : VHF KANAL 73N 40° 58' 22

Web Adres: www.atakoymarina.com.tr


Yat limanları


Marintürk’ün yat kapasitesi nedir? 


Türkiye’nin en önemli iki noktasında 5 yıldızlı marinacılık hizmeti veren işletme, İstanbul Pendik ile Muğla Göcek’te açılan tesislerinde toplam 972 yat kapasitesi ve 280 kara park kapasitesi ile yepyeni bir hizmet anlayışı içinde çalışmaya başladı. Marinturk, bu özellikleri ile ülkemizde işletme bütünlüğü açısından ikinci marinalar zincirini oluşturmaktadır.


Tesisleride; Akdeniz’deki en yüksek standartlara sahip sistemler ile dizayn edilmiş yüzen iskeleler, 250 Amper’e kadar elektrik bağlantısı, kablosuz internet, 200 tona kadar tekneleri karaya çekebilecek travel liftler, tüm atıkların doğaya zarar vermeksizin bertaraf edilmesi için yüksek teknoloji sistemleri, 24 saat kamera kontrollü elektronik güvenlik sistemleri ve ihtiyaç duyulabilecek diğer hizmetler yer almaktadır.


Marinalarda, yatlar için bakım ve onarımlarında ihtiyaç halinde her türlü teknik desteğin alınabileceği bir alt yapı bulunmaktadır.


www.marinturk.com.tr


Yat limanları


İstanbul City Port nerede?


İstanbul’un Pendik sahilinde kurulu olan marina, Büyükada’ya sadece 6 deniz mili mesafede. Marina, 11 yüzer iskelesi, 752 bağlama kapasitesi ve en son teknolojik alt yapı sistemi ile ev sahipliği yapmaktadır. Uzun bir aradan sonra, İstanbul’da 3. marina olarak faaliyete başlamıştır. 


“Yat Üretim” alanında, teknoloji ve işçilik bakımından uluslararası sektörde önde gelen bir konuma sahipTuzla’nın yanıbaşında yer alan 16.000 m2 ‘lik çekek alanında, 200 tona kadar yatların karaya çekilmesi ve denize indirilmesi, her türlü bakım ve onarımlarının yapılması mümkündür. 


Koordinatlar

Ana Mendirek Ucu : 40° 52’ 04” N - 29° 14’ 23” E

A İskele Ucu : 40° 52’ 17” N - 29° 14’ 17” E


Göcek Village Port’a nasıl ulaşılır? 


Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı, Göcek beldesi Büngüş Koyu'nda bulunan marina ve çekek alanı, belde merkezine 5 dakika, Uluslararası Dalaman Havaalanına 20 dakika mesafededir. Özellikle yaz dönemlerinde, yoğun olarak charter firmaları ve özel yat sahiplerinin ilgi odağı haline gelen Göcek ve çevresinin bağlama yeri ve kara park ihtiyacını karşılamak amacıyla hizmet vermektedir.


Charter firmalarının kısa süreli konaklamalarında yaşadıkları zorlukları gidermesinde önemli bir destek-lojistik rolü üstlenecek olan marina, hem bu firmaların teknelerine hem de özel teknelere, 30.000 m2 'lik çekek alanında 200 ve 75 tonluk travel liftlerle her türlü çekme-atma ve bakım-onarım hizmetini sağlamaktadır.


Koordinatlar: 28º 56’ 00 E, 36º 45’ 15’’ N


Göcek Exclusive hangi koordinatlarda yer almaktadır?


Marina, Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek merkezine 10 dakika uzaklıkta Poruklu Koyu'nda bulunmaktadır. Uluslararası Dalaman Havaalanı'na 20 dakika mesafededir. Göcek beldesinin sahip olduğu tek doğal kumsal, bu koyda bulunmaktadır. 18 metre ve üzeri yatları misafir etmek için kurulan marina bu alanda mevcut olan ihtiyacı karşılamaktadır. Göcek'in en korunaklı alanı olan marina, iç koy olması nedeniyle yatların bağlanmasına son derece elverişlidir. Yüzer iskelelerde 18 metre ve üzeri yatlara çağdaş işletme normları doğrultusunda hizmet verilmektedir. Yat sahipleri bağlı oldukları süre boyunca, yüzer iskele üzerinde özel olarak tasarlanıp, imal edilmiş ve üstü kapatılmış olan, sadece kendilerinin kullanabilecekleri “yüzer veranda”larında da vakit geçirebilir, deniz üzerinde yer alan “cafe-bistro” ünitelerinden yararlanırlar.


Aynı işletme bünyesinde yer alan “Marinturk Göcek Village Port” çekek alanında, yat sahiplerinin talepleri doğrultusunda, gerekli olan her türlü kara park, çekme-atma hizmeti kendilerine sunulmaktadır. 


Koordinatlar: 28º 55’ 42’’ D, 36º 45’ 34’’ K


Güzelce Marina nerede?


İstanbul ve çevresindeki en geniş çekek imkanları ve lift kapasitesine sahip olan marina, İstanbul Büyükçekmece'de, Uluslararası Atatürk Havaalanı'na 25 km mesafededir.


Denizcilik sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Motoryat Turizm Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından işletilen ve 2008 yılında yat sahiplerine ve tüm deniz severlere kapılarını açan Güzelce Marina, 500 tonluk lifti ve 10 m genişlikteki çekek havuzu ile İstanbul ve çevresindeki mega yat sahiplerinin ihtiyaçlarına cevap vermektedir.


Denizde 250, karada 120 tekne kapasitesi ile 60 m uzunluğa kadar yerli ve yabancı yatlar için mükemmel bir bağlama limanı olan marinada, ihtiyaç duyulabilecek tüm bakım onarım işleri bu marinada karşılanmaktadır.


Koordinatlar: 41° 00' 00" N 28° 30' 35" E 

Telsiz Kanal: 72 / 16 


Rezervasyon ve danışma için

Tel. 0212 868 39 08


Martı Marina’ya nasıl ulaşılır? 


Güney Ege’deki Hisarönü Körfezi’nde Türkiye’nin denize girilebilen ilk marinasıdır.  Marmaris’e 25 km, uluslararası Dalaman Havalimanı’na 115 km uzaklıktadır.


GÜNEYE DOĞRU

Bozburun 15 mil, Simi 17 mil, Rodos 38 mil, Marmaris 48 mil, Göcek 48 mil, Fethiye 82 mil, Ölüdeniz 82 mil, Kalkan 92 mil, Kaş105 mil, Kekova 120 mil, Finike 140 mil, Kemer 175 mil ve Antalya 195 mil mesafededir.


KUZEYE DOĞRU

Datça 22 mil, Knidos 39 mil, Kos 55 mil, Karacasöğüt 85 mil, Bodrum 60 mil, Kuşadası 115 mil ve Çeşme 170 mil uzaklıktadır.


Enlem 36° 45' 30" Kuzey, Boylam 028° 08' 30" Doğu 

Martı Marina VHF Kanal 73-16 Dw

Orhaniye Köyü Keçibükü Mevkii 48700 Marmaris  / Muğla / Türkiye


Tel : +90 252 487 10 63 - 64 - 65 - 67  

GSM : +90 533 746 75 99  

Fax : +90 252 487 10 66

E-Posta: marina@marti.com.tr

Web Adres: www.martimarina.com


Türkiye ve KKTC’deki yat limanlarının 2013 yılı itibariyle güncel listesi şöyle; 


Yat limanları
Kaynak: Deniz Turizm Birliği


 




Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı