Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Şahinbey – Gaziantep

Gaziantep’in üç merkez ilçesinden biridir. Şahinbey Mavikent kura sonuçları belli oldu. Şahinbey Belediyesi ve TOKİ tarafından yapılan Mavikent Konutları’ndan ev sahibi olmaya hak kazananlar, 26 Ekim 2013 Cumartesi günü çekilen kura ile belirlendi. İşte sonuçları...



Şahinbey – Gaziantep

Şahinbey, Gaziantep



Şahinbey nerededir?


Şahinbey İlçesi, Gaziantep'in merkezdeki ilçelerinden biridir. Daha önce mahalleyken 1987'de ilçe yapılmıştır. 

Şahinbey İlçesi merkez ilçe olup, il merkezini teşkil etmektedir. Yüzölçümü 960 km2 dir. Denizden yüksekliği ise 850 m.dir. İlçede yıllık ortalama sıcaklık 14,5  C Derecedir. 38 derece 38 dakika batı ve 37 derece 32 dakika doğu enlemleri, 36 derece 28 dakika batı ve 38 derece, 01 dakika doğu boylamları arasında yer almaktadır. Şahinbey sınırları içerisinde ortalama yüksekliği 1496 m. olan Sof Dağları bulunmaktadır.           

Şahinbey, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük, Türkiye'nin 6. büyük kenti olan, Kurtuluş Savaşı hatıraları, zengin tarihi ve kültürel çevresi, otoyolu, uluslararası havaalanı, tren garı, leziz yemekleri, eşsiz el sanatları, camileri, kaleleri, hanları, kastelleri, hamamları, türbeleri, kiliseleri, yaylaları, gezi ve piknik yerleri, sanayi ve ticareti ile bölgede öncü Gaziantep ilinin üç merkez ilçesinden biridir.



Şahinbey ne zaman ilçe ilan edildi?


İlçe 4 Temmuz 1987 tarih ve 19597 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 3398 sayılı kanunla kurulmuş olup 19.09.1988 tarihinde fiilen çalışmaya başlamıştır. İlçenin 138 mahallesi, 50 köyü bulunmaktadır. Şahinbey merkez belediyesinin dışında Büyükşahinbey, Burç ve Cevizli Belediyeleri mevcuttur. Köyler genel olarak yerleşim yeri itibarı ile, büyük bir kısmı ovalık, diğer küçük kısmı ise dağlıktır. Köylere ait 11 adet mezra bulunmaktadır. 



Şahinbey’in nüfusu kaçtır?


31.12.2011 itibariyle ilçenin nüfusu 769.495 olup, bunun 756.867'si şehir merkezinde 12.628 köylerde ikamet etmektedir. Şahinbey Türkiye'nin en büyük 11. ilçesi konumunda metropol bir ilçedir. Genel nüfusun 2/3'ü dar gelirli, çok çocuklu, eğitim ve kültür seviyesi düşük vatandaşlarımızdan oluşmakta ve genelde gecekondularda ikamet etmekte, küçük sanayi atölyelerinde işçi olarak çalışmaktadır. İlçen çevre il, ilçe ve köyler yoğun olarak göç almaktadır.



İlçenin adı nereden gelmektedir? Şahinbey kimdir?


Şahinbey İlçesi adını, Antep savunması esnasında Antep Heyeti Merkeziyesi'nin önerisi üzerine Kilis Yolu Kuva-i Milliye Komutanlığı'na getirilen ve "Düşman cesedimi çiğnemeden Antep'e giremez" diyerek Kilis Yolu Elmalı Köprüsü üzerinde tek başına Fransız Ordusuna meydan okuyan, bütün Türk Milletine örnek alınacak bir cesaret timsali sergileyerek kendisini vatan ve milletin kurtuluşu için feda eden cesur komutan Şahinbey'den (Esas adı: Mehmet Sait) almıştır.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gaziantep Belediye Meclisinin Karar Ve Evrakı Vilayette Şubat 1993 dosyasında olup 27 Ocak 1933 tarihinde Gaziantep Bey Mahallesi (Şahinbey) nüfusuna tescil edilmiştir.



Şahinbey – Gaziantep


Şahinbey’in havası nasıl?


İlçede yazlar genellikle sıcak ve kurak, geceleri oldukça serindir. Kış ayları soğuk ve yağışlı geçer. Akdeniz iklimi tesiri altındadır. Amanos (Gavur) Dağlarının durumu, yağış ve sıcaklık durumun etki eder. Bu nedenle deniz ve kara iklimi geçit bölgesindedir. İlçenin basınç durumları değişik bir manzara arz etmektedir. 


Basınç değeri 930 ile 895 milibar yağışı ise genellikle Ocak ve Şubat aylarında görülür. Ancak pek fazla kar yağmaz ve hemen erir arasında seyir takip eder. İlkbahar, sonbahar ve kış ayları genellikle yağışlı geçer. Kar. İlçede sıcaklık ortalaması 14.5 derecedir. En sıcak aylar: Haziran-Temmuz-Ağustos ve Eylül aylarıdır. İlçe merkezinde ortalama yağış 558.9 mm3 olup,  en yüksek seviyeye Aralık, Ocak ve Şubat aylarında ulaşmaktadır. En az yağış ise Haziran-Eylül arasına düşmektedir. Meteorolojik verilere göre elde edilen 42.8 derece ve -17.5 derece arasındaki 60.3 derecelik ısı makası ilçede sıcaklar arasındaki zikzağın en belirgin göstergesidir. Özellikle mevsim dönüşlerinde elde edilen gündüz-gece arasındaki ısı değişimleri çöl iklimine geçişin göstergeleridir.



Şahinbey’deki gezilecek yerler nereler? 



Hasan Süzer Etnoğrafya Müzesi: Müze binası,19.yüzyılın başlarında inşa edilmiş, kesme taş duvarları ve kiremitli kırma çatısı olan geleneksel bir Gaziantep evidir.1985'de restorasyonu tamamlandıktan sonra ''Hasan Süzer Etnoğrafya Müzesi'' olarak kullanılmak şartıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağışlandı.Gaziantep Müzesi'nde bulunan etnoğrafya bölümü bu binaya taşındı ve konak-müze olarak düzenlendi.

Adres: Şahinbey,Eyüpoğlu Mahallesi, Hanifioğlu Sokak No 64


Şeyt Feytullah (Şıh) Camii: Halk arasında ''Aşağı Şeyh Cami '' olarak da adlandırılmaktadır. Gaziantep'teki en önemli kulliyenin camisidir. Cami ile külliyenin diğer yapıları arasındaki ilişki günümüzde kopmuş durumdadır.Külliyede, zaviye, hamam ve medrese vardır. Vakviye tarihine göre 1563'de yapılmıştır.

Ortada sekizgen taş ayağa oturan ve yelpaze şeklinde açılan tonozlarla, askı kemerlere bağlanan bir örtü sistemine sahiptir. Bir örtü sistemi Şeyh Fetullah Cami'nden başka şimdiye kadar hiçbir camide görülmemiştir. Eser özgün halini büyük ölçüde korur.

Adres: Şahinbey, Kepenek mahallesi.


Ömeriye Camii: Caminin kitabesinde Halife Ömer zamanında yapıldığı ,1210,1785 ve 1850 yıllarına tarihlenen üç onarım geçirdiği yazılıdır.Gaziantep'teki en eski camilerdendir.Mihraba parelel iki nefli, dikdörtgen planlı, düzgün kesme taştan yapılmıştır.Kara taş ve kırmızı mermerden yapılan sivri görünümlü mihrabı dikkat çekicdir.Cami yapısının içinden yükselen minare , silndir gövdeli ve basıktır.Şerefesinin korkulukları taş işçiliğinin güzel örneklerini yansıtır.

Adres: Şahinbey,Düğmeci Mahallesi


Tahtani (Tahtalı) Camii: Ahşap olması nedeniyle halk tarafından Tahtalı Cami olarak da adlandırılmaktadır.1557 tarihinde yapıldıgı sanılmaktadır.Kırmızı mermerden, yarım daire biçimindeki mihrap oldukça ilginçtir.1804 yılında ve 1958-1960 yılları arasında onarım görmüştür.

Adres: Şahinbey, Şekeroğlu Mahallesi


Tekke Camii: Resmi kayıtlarda adı Mevlevihane Cami olarak geçer.Hücreler, semahane, yönetim ve Mevlevi dervişlerinin oturma odaları, tuvaletler, havuzlar, küçük ve kısa minareden oluşan eserler topluluğudur.1638 yılında Mustafa Ağa adına bir Türkmen Ağası tarafından yapılmıştır.1901-1903 yıllarında çıkan büyük yangınlarla gelir getiren yapıları tamamiyle yanmıştır.Zamanın Mevlevi şeyhi ve vakfın mütevellisi olan Şeyh Mehmet Münip Efendi tarafından yanan yerler yeniden yaptırılmıştır. Caminin minaresi, altından geçen yol nedeniyle dikkat çekiçidir.Vakıflar Müdürlüğü tarafından onarılıp Mevlevi Müzesi haline getirilmiştir.

Adres: Şahinbey, Kozluca Mahallesi


Eyüpoğlu Camii: Eyüboğlu Ahmet adlı bir bilim adamının yardımıyla 14.yüzyılda yapıldığı sanılmaktadır.Düzgün kesme taştan yapılmış olan cami günümüzde boyanmış olduğundan, özgünlüğünü yitirmiştir.1947 tarihinde büyük bir onarım geçirmiştir.

Adres: Şahinbey, Eyüpoğlu Mahalesi


Şıh Ömer (Ömer Şeyh) Camii: 1559 tarihinden önce mescit olarak inşa edilmiştir.Vakfiyesine göre 1698'de Aparoğlu Hacı Mehmet tarafından cami olarak büyütülmüştür.

Adres: Şahinbey, Yazıçık Mahallesi


Kendirli Kilisesi: Kilise, 1860 yılında Fransız misyonerler ve 3.Napolyon'un yardımı ile yapılmıştır. Katolik Ermeni kilisesidir.Dikdörtgen planlı olup geniş bir bahçe içerisinde siyah kesme taştan bir temel üzerine beyaz kesme taşlarla yapılmıştır. Üç basamaklı ahşap, üzeri üçgen alınlıklı, yanları sütun hayelidir. Tabanda kırmızı ve beyaz renk tonlarında mermerle yapılmış satranç tahtası motifli döşemeler dikkat çekicidir. Günümüzde toplantı salonu olarak kullanılmıştır.

Adres: Şahinbey, Bey Mahallesi


Belediye (Şire) Hanı: Hanın üç cephesinde yer alan kitabelerden yapı hakkında bilgi edinmek mümkündür. Mimarı Kirkos olarak belirtilmiştir.Klasik Osmanlı han mimarisinin birçok özelliğini taşıyan eser, dikdörtgen planlıdır.Düzgün kesme taşla inşa edilmiştir ve kırma çatı kiremitle örtülüdür. Diğer hanlardan ayıran özelliği üç cephesinde anıtsal taç kapıların yer almasıdır. Yakın zamanlarda restore edilmiştir.

Adres: Şahinbey, Belediyesi Caddesi


Kürkçe Hanı: Kitabesinde 1890 yılında inşa edildiği yazar.Sonradan yapılan tamiratlarla günümüze sağlam olarak gelmiştir.Osmanlı han mimarisi içinde tek avlulu, iki katlı hanlar grubuna girer.Zemin katta dükkan,depo ve ahırlar,üst katta yolcuların konaklaması için yapılmış odalar bulunur.Avlu geçidinin doğu-batı yönünde uzanan sivri beşik tonozunun orta kısmında, hafif kabartma olarak yapılmış altı kollu yıldız motifi vardır.

Adres: Şahinbey, Boyacı Mahallesi


Eski Büyük Buğday Pazarı Hanı: 19.yüzyılda yapıldığı sanılmaktadır.Tek katlı handır.Kuzey cephesinde yola açılan bölümü dükkanlara ayrılmıştır.Beyaz kesms taş kullanılmıştır.İç avluda 11 adet oda vardır.Eyvanla geçilen bölümde bir ahır vardır.Farklı zamanlarda çok sayıda eklemeler yapıldığı için özgürlüğünü kaybetmiştir.

Adres: Şahinbey, Kozluca Mahallesi


Mecidiye (Nakıp) Hanı: Ne zaman yapıldığı kesin olarak bilinmemektedir. Ancak 1756 tarihli kayıtlarda Nakıp Hanı olarak adı geçer.Osmanlı han mimarisi içinde tek avlulu, iki katlı hanlar grubuna girer.Yamuk planlı avlusu, zemin katta dört taraftan çeşitli boyut ve şekillilerdeki mekanlarla üst katta ise revakla kuşatılmıştır.Doğu batı cephelerinde avlu ile ilişkileri olmayan tek katlı dükkanlar ve hana girişi sağlayan cümle kapısı bulunur.

Adres: Şahinbey,Eski Saray Caddesi


Eski Maarif (Yemiş) Hanı: 19.yüzyılda yapıldığı sanılmaktadır.Yapı,avluyasadece güney ve kuzeyden çevreler.Güney tarafı olan mekânlar tek katlı, kuzey tarafı ise iki katlı olarak inşa edilmiştir.Bu plan tipine diğer hanlarda rastlanmaz.Yakın zamanda restorasyonu tamamlanmıştır

Adres:  Şahinbey,Belediye Caddesi


1 ve 2 No'lu Kemikli Bedestenleri: 17.yüzyılın ikinci yarısında yapıldıkları düşünülmektedir.Bu iki bedesten yanyanadır.Her ikiside kapalı çarşı plan tipi olarak düzenlenmiştir.İki taraflı dükkanlar vardır ve dükkanlar arasındaki geçiş bölümü beşik tonozla örtülüdür.Yapıların girişi karataş ve keymik taşı kullanılarak iki renkli yapılmıştır.Günümüzde de bedesten işlevini sürdürürler.

Adres: Şahinbey,Şehitler Caddesi


Tabakhane Köprüsü: Şahinbey,Bostancı Mahallesi 19.yüzyılda yaptığı düşünülmektedir,Alleben Deresi üzerine kurulmuştur.Yarım daire kemerli ,kesme taştan yapılmıştır.

Adres: Şahinbey ,İsmet Paşa Mahallesi.


Hüseyin Paşa Hamamı: Üzerinde bulunan kitabeye göre 1727 tarihinde yapılmıştır.Hamamın soğukluğu kare planlı olup,üzeri aydınlatma feneri ve dairesel ışıkların bulunduğu kubbe ile örtülüdür. Günümüzde çarşı olarak kullanılmaktadır.


İki Kapılı Hamam: 1737 yılında inşa edilmiştir.Bütün bölümleri ile günümüze ulaşan hamam faliyetini sürdürmektedir.

Adres:  Şahinbey Eyupoğlu Mahallesi.


Tabak Hamamı: 17.yüzyıldan önce yapıldığı anlaşılmaktadır.Günümüzde Özgün işlevine devam etmektedir.

Adres: Şahinbey Bostancı Mahallesi


Şıh Hamamı: Şıh camisinin batısındadır.Bütün bölümleri ile günümüze ulaşmış ve çalışır durumdadır.

Adres: Şahinbey Kepenek Mahallesi


Şehitler Hamamı: Şahinbey ,Ulucanlar Sokak. 19. yüzyılda yapıldığı düşünülmektedir.Bütün bölümleri ile günümüze ulaşan hamam çalışır durumdadır.


Demirligane Çeşmesi: Mevcut mimarisi yakın zamanda yapılmıştır.Eski fotoğraflarda çeşmenin kesme taştan yapıldığı ve bir kitabesinin olduğu görülmektedir.Kitabesinde yapım tarihi 1592 ,onarım tarihi 1959 yazmaktadır.

Adres: Şahinbey ,Kozluca Mahallesi.


Nuri Bey Çeşmesi: Şahinbey,Şehitler caddesi 19.yüzyıl sonunda yapılmış olduğu sanılmaktadır.Kesme kalker taşından (keymik)yapılan çeşme sivri kemerlidir.


Hüseyin Paşa (Köşeç Ahmet) Çeşmesi: 1826'da yaptırılmıştır.1872 yılında tümüyle Hüseyin Paşa Külleyesi'ne katılmıştır.Kesme kara taş ve keymik taşından,iki renkli olarak yapılmıştır.

Adres: Şahinbey,İsmet Paşa Mahallesi.



Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu kimdir?


1959 yılında Gaziantep ili Şahinbey İlçesinde doğdu. İlkokulu Şehreküstü Ahmet Çelebi İlkokulunda, Orta ve Lise tahsilimi Atatürk Lisesinde tamamladı. 1982 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu.

1983-1984 yılları arasında askerlik görevini yedek subay olarak yerine getirdi. İş hayatına 1984 yılında Mali Müşavir olarak başladı. Bir süre ticaretle uğraştı. 1999 yılından itibaren Yeminli Mali Müşavir olarak çalışmakta.

20 yıldan bugüne kadar birçok Sivil Toplum örgütünde yönetim kurulu üyeliği ve yöneticilik yapıyor.


Siyasi hayatına 2001 yılında AK Parti'nin kurucu İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak başladım. 5 yıl İl Başkan Yardımcılığı, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı yaptı. Şehrin problemlerini çözmek için projeler üretti. Projelerimi hayata geçirebilmek için Ak Parti'den 22 Temmuz 2007 seçimlerinde 8.sıra Milletvekili adayı oldu.

Ak Parti'den Şahinbey Belediye Başkan adayı oldu ve 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Şahinbey Belediye Başkanlığına seçildi.



Şahinbey Belediyesi Yeşil Vadi projesinin detayları nelerdir?


Konut adeti: 702 

Müdürlük : Fen İşleri Müdürlüğü

Tamamlanma Tarihi : 01.12.2013

Proje Durumu : DEVAM EDEN

Projenin Adı:Yeşil Vadi Toplu Konut

Projenin Detayları:

-6 blok

-Her blokta 117 daire olup,toplam 702 daire

-Her blokta 1+1, 2+1, 3+1 daireler

-Otopark Alanları

-Çocuk Oyun Alanları

-Spor Alanları

-Süs Havuzu

-Oturma Alanları

-Toplam Site alanı: 28.500 m2

İletişim Adresi:  Havaalanı Yolu üzeri Elyaf iplik fabrikası yanı

İletişim Numarası: 0342-232 11 11



Şahinbey Mavikent kuraları ne zaman çekildi? Ev sahipleri evlerini ne zaman gördü?


Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için Mavikent'te 1.000 konutun kura çekilişinin ardından, kurada ismi çıkan aileler 29 Ekim 2013 tarihinde örnek daireleri görmek için akın etti...


Kurada ismi çıkarak hak sahibi olan ve Şahinbey Belediyesi tarafından otobüslerle Mavikent konutlarında hazırlanan örnek daireleri görmeleri için getirilen ailelerin mutlulukları gözlerinde okundu. Bazı aileler sevinçlerini çocuklarına sarılarak gösterirken, bazı aileler ise dairelerde fotoğraf çektirdi.


Kura ile hak sahibi olan ve duygularını dile getiren vatandaşlar, "hayal bile edemeyeceğimiz bir eve sahip olduk. Çok mutluyuz. Hayatımız boyunca böyle bir heyecanı ilk defa yaşadık. Yıllardır kiralarda sürünüyorduk. Şimdi kira öder gibi ev sahibi olacağız. Bizlere bu imkanı sunan ve ev sahibi olmamıza vesile olan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na çok teşekkür ediyoruz."dediler.


Vatanı görevini yaparken geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Jandarma Er Ercan Özkan'ın kardeşi Gülcan Albay'da kurada ev çıkanlar arasındaydı. Örnek daireyi ailesiyle birlikte gezen Albay, "acı ve sevinci bir arada yaşıyoruz. Bir ay önce kardeşim askerde şehit olmuştu. Onun acısının üzerine bu mutluluğu ifade edemiyorum. Allah Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'ndan razı olsun sayesinde bizlerde ev sahibi olduk."dedi.



Şahinbey – Gaziantep
Mavikent Konutları


Şahinbey Mavikent TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?


Şahinbey Belediyesi ve TOKİ ortaklığıyla hayata geçirilen Mavikent'te 1000 konutun daha kurası noter huzurunda Aileve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılımı ile 26 Ekim 2013'te Cumartesi günü gerçekleşti...

Toplam 12.225 kişinin başvuru yaptığı kura töreninde 1000 aile evlerine kavuştu. Şahinbey Belediyesi tarafından 6 ay önce 1000 dar gelirli ailenin kura ile ev sahibi olduğu Mavikent'te 1000 konutun daha kurası noter huzurunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de katılımı ile gerçekleşti.


Başvuruların 12 Ağustos 2013 ve 27 Eylül 2013 tarihleri arasında gerçekleştiği Mavikent Gaziantep TOKİ Konutları'nda aylık 400 TL taksitle dar gelirli ailelerin ev sahibi olduğu Mavikent Konutları kura çekilişi Karataş'taki Şahinbey Spor Salonu'nda  26 Ekim 2013 tarihinde düzenlendi. Mavikent Konutları'nda yer alan daireler 60 bin TL'den satışa sunuldu. 


Mavikent Gaziantep TOKİ Konutları kura sonuçları Şahinbey Belediyesi'nin web sitesinde yayınlanacak. 

Vatandaşlar T.C. kimlik numarası ile giriş yaparak www.sahinbey.bel.tr adresinden kura sonuçlarına ulaşabilir. 



Şahinbey Yeşilvadi projesi ne zaman tamamlanacak?



Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yol, konut ve park çalışmasının birlikte yürütüldüğü Yeşilvadi projesinin yaklaşık 500 milyon TL 'lik çılgın bir proje olduğunu söyledi.


27 Ekim 2013 tarihinde Türkiye'nin en büyük parkı olan 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğündeki Yeşilvadi Parkı'nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Tahmazoğlu, proje hakkında bilgi verdi. Tahmazoğlu, proje kapsamında havaalanı yolunu Burç kavşağına bağlayacak 12 kilometre uzunluğunda 50 metre genişliğindeki yol, konut ve 1 milyon 700 bin metrekare büyüklüğünde Türkiye'nin en büyük park çalışmasının birlikte yürütüldüğünü ifade etti. Yeşilvadi Parkı'nı 4 etaba böldüklerini belirten Başkan Tahmazoğlu, "Parkımızın tamamında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz parkımızı çok kısa sürede tamamlamaktır. Şu anda havaalanı yolundan başlayarak özellikle dutluğa kadar olan kısımda parkımızın büyüklüğü 1 milyon 250 bin metrekare. Bu alanı bu yıl içerisinde Yılbaşı gelmeden tamamlamış olacağız. Kalan 450 bin metrekarelik kısmında yine çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca havaalanı yolunu Burç kavşağına bağlayacak 12 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde, ortasında raylı sistemin geçeceği yol için de yoğun bir şekilde çalışıyoruz." dedi.


Yeşilvadi konutlarının inşasının da hızlı bir şekilde devam ettiğine değinen Tahmazoğlu, "Bu konutlarımızın bir kısmını satışa sunduk. Böylelikle burada hem 35 bin konutun startını vermiş oluyoruz. 150 bin kişinin yaşayacağı yeni bir yaşam alanı oluşacak. Şehri doğudan batıya kesen 12 km'lik 50 m genişliğinde 10 şeritli yolumuzun yapılması ve Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı'nın tamamlanması ile bu bölge hayat bulacak." açıklamalarına yer verdi.



Şahinbey Belediyesi iletişim bilgileri nelerdir?


Şahinbey Hizmet Binası

Adres Kolejtepe Mahallesi Yeşilcami Cad. No:8 Şahinbey / GAZİANTEP

Telefon 0 342 232 1111

Faks 0 342 232 3445

Web: www.sahinbey.bel.tr




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016