Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Marshall

1954’te Topkapı’da 20 kişilik ekiple kuruldu, 1967’de Gebze’deki fabrikasına taşındı. Türkiye'nin en büyük boya fabrikalarından biridir.



Marshall boyanın kuruluşu nasıl gerçekleşti?


Marshall Boya, Topkapı’da yer alan küçük bir fabrikada 20 kişilik ekip ile 1954 yılında kuruldu. 


Marshall Boya’nın kurucusu Yorgi Toprakçıoğlu, 1955 yılında çam reçinesinden kolofan ve türevlerini üretmeye başladı. Türkiye’de ilk kez alkid üretimini yapan firma aynı zamanda ilk emülsiyon boya üretimini gerçekleştirdi. 


Marshall Boya, 1967 yılında fabrikasını Gebze’ye taşıdı. 1987 yılında oto tamir boya üretimini gerçekleştiren firmanın hisseleri 1990 yılında borsada halka arz edildi.


Marshall Boya, genel sanayi boya üretimini 1994 yılında yaptı. İlk su bazlı, yarı mat boya olan "Flora" boyayı 1996 yılında üretti. Şirket, 1998 yılında AKZO NOBEL'e hisselerinin büyük bir kısmını devretti ve AkzoNobel'in Cuprinol ve Hammerite markaları 2009 yılında Türkiye boya pazarındaki yerini aldı.


Marshall Boya ürün çeşitleri nelerdir?


1. Dekoratif ürünler

2. Thermos Isı Yalıtım ürünleri

3. Cuprinol Ahşap Koruma ürünleri

4. Hammerite Metal Koruma ürünleri



Marshall


Marshall Club Card nedir?


Kart sahipleri, Marshall Club Card ile alışveriş yaparken indirim kazanıyor ve karttın hesabında biriken puanları kullanabiliyor. Bu karta sahip olmak için Marshall bayilerinden alınan form dolduruluyor ve daha sonra kart kullanılabiliyor.


Marshall Boya’nın verdiği hizmetler nelerdir?


Marshall Boya müşterilerine usta temini yapıyor. Marshall Boya’nın internet sitesinde yer alan ‘usta’ adresleri kısmında bulunan adresi seçip boya ustalarına ulaşma imkanı sağlanıyor.


Marshall Boya ayrıca ustalara ve eğitim almak isteyenlere boyacılıkla ilgili eğitim programları sağlıyor. Eğitimler 1 ile 3 gün arasında değişiyor ve 10-30 kişilik gruplar dahilinde eğitimler veriliyor. Eğitim sonunda sertifika alan katılımcılar, ileri düzey boyama eğitimlerini tamamladıktan sonra ustalık belgesi almaya hak kazanmış oluyor.


Eğitimler şu şekilde gerçekleşiyor:


1. Ürün Eğitimi

2. Temel Boya Eğitimi

3. Dış Cephe Isı Yalıtım Eğitimi

4. Renk Eğitimi

5. Dekoratif Boyama Eğitimi

6. Püskürtme ile Boyama Eğitimi

7. İleri Düzey Boyama Eğitimi

8. Ahşap Koruma ve Boyama Eğitimi


Eğitimler dışında Marshall Boya’nın verdiği hizmetler arasında ürün uygulama desteği, boya ve uygulama hizmeti yer alıyor. Proje teknik danışmanlık hizmeti de veren Marshall Boya, ayrıca boya seçme konusunda da destek oluyor. ‘Kendi evini kendin yarat’ projesi ile kişilerin istediği renk boyayı üretmesine yardımcı oluyor.


Karayolları çizgileri Marshall'dan


Marshall


Mart 2013 


2013 itibariyle şirketin CEO'su bir Yunanlı


MarshallYunan CEO Petros Katsampouris (60)

02 Mayıs 2013 tarihli Milliyet Gazetesi'nde yayımlanan haber şöyle; 


Marshall