Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Barış Değer Dumankaya kimdir?

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Değer Dumankaya, ağabeyi Uğur Dumankaya’nın vekilidir. Barış Değer Dumankaya, 31 Mayıs 2013’ten önce otomotiv alanındaydı.



Barış Değer Dumankaya kimdir?
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Değer Dumankaya



Barış Değer Dumankaya nereden mezun?



1973 İstanbul Kartal doğumlu Barış Değer Dumankaya, Eastern Michigan University Business Administration bölümünden 1996 yılında mezun olmuştur.


1996 yılından itibaren Dumankaya Toyota’da farklı görevler üstlenmiş olan Barış Değer Dumankaya, halen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babası Barış Değer Dumankaya, İngilizce bilmektedir.




Barış Değer Dumankaya ne zaman Dumankaya İnşaat’ta görev aldı?



31 Mayıs 2013 tarihinde şirketten yapılan açıklama şöyleydi; 


Dumankaya Grubu Yeni Yapılanmaya Gitti


Dumankaya İnşaat, kurucuları İbrahim Dumankaya ve Halit Dumankaya yeni ve farklı projelere odaklanmak stratejisi ile birlikte, 50 yıldan fazla süren birlikteliklerini, sektöre örnek olacak bir profesyonel yaklaşım ve anlaşma ile noktalayarak, ticari faaliyetlerine ayrı devam etme kararı aldılar.


Başta inşaat sektörü olmak üzere, otomotiv, sigorta gibi pek çok alanda hizmet veren Dumankaya grubunun kurucuları, İbrahim Dumankaya ve Halit Dumankaya, gruba ait şirketlerdeki hisselerin paylaşımının ardından,  iki aile ayrı yönetim yapıları altında,  ticari faaliyetlerini sürdürecek.


Yeni yapılanmaya göre İbrahim Dumankaya, 'DKY İnşaat, DKY Otomotiv, DKY Sigorta, Dumankaya Yapı Malzemeleri şirketleri ile faaliyetlerine devam edecek.


Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Uğur Dumankaya’ya devreden Halit Dumankaya, şirketin Onursal Başkanı oldu. Dumankaya İnşaat, Dumankaya Otomotiv, Dumankaya Sigorta, Dumankaya Pusula, Uniplast ve Dumankaya Rent a Car’ ın yeni Yönetim Kurulu ise şu şekilde oluştu: Halit Dumankaya (Onursal Başkan), Uğur Dumankaya (Yönetim Kurulu Başkanı), Barış Dumankaya (Yönetim Kurulu Başkan Vekili), Ayla Dumankaya, Semih S. Dumankaya (Yönetim Kurulu Üyesi).



Barış Değer Dumankaya, kardeşleriyle hangi firmanın kuruluşunda yer aldı?



Emlakkulisi.com’un haberine göre; Dumankaya Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Anonim Şirketi, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi, Halit Dumankaya ve Semih Serhat Dumankaya tarafından Dumankaya İş Merkezi'nde kuruldu.


Dumankaya Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Anonim Şirketi, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi, Halit Dumankaya, Semih Serhat Dumankaya tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile 26 Ağustos'ta kuruldu. 


Dumankaya Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Değer Dumankaya, Yönetim Kurulu Üyeleri ise Ayla Dumankaya Pirinççi, Halit Dumankaya, Semih Serhat Dumankaya olarak belirlendi. 


Dumankaya Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Anonim Şirketi iş konusu; her türlü kentsel dönüşüm gayrimenkul yatırım projeleri hazırlanması uygulanması ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler.

Dumankaya Kentsel Dönüşüm Proje Geliştirme Anonim Şirketi adres: Pendik, Ankara Yolu Pendik Kavşağı, Dumankaya İş Merkezi Kat:4. 



Barış Dumankaya hangi sosyal kuruluşlarda yer aldı?


Barış Değer Dumankaya kimdir?


Gazeteprestij.com’un 17 Aralık 2010 tarihli haberine göre; Barış Dumankaya tekrar İVİAD Başkanı seçildi. İstanbul Verimli İş Adamları Derneği'nin 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kartal'daki dernek merkezinde gerçekleşti.


Genel Kurulun açılışını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Barış Değer Dumankaya yaptığı konuşmada 2008 yılında yaşanan global Ekonomik krizin tüm gelişmiş ekonomiler gibi az da olsa ülkemizi de etkilediğini ancak bu kriz sonrası ortaya çıkan tabloda ekonomik aktörler ve para hareketi yer değiştirerek içinde ülkemizin de olduğu yeni aktörlerin ortaya çıkmasına sebep olduğunu belirtti. 


Dumankaya konuşmasının devamında şu görüşleri dile getirdi.


“Geçmişte çok büyük ekonomiler olarak bilinen birçok gelişmiş ülke ekonomik sıkıntı çekmeye devam ederken OECD’nin son raporunda ülkemizin %8.5 büyüyeceği öngörüldü.

Kredi derecelendirme kuruluşları sıfırcı hocalar gibi davranmasına rağmen ülkemizin kredi notunu sürekli artırmak zorunda kalmaktadır.


Yaşanan bu süreç ülkemize olan ilginin daha da artacağı ve karşımıza özellikle dış ticarette yeni fırsatların ortaya çıkacağını göstermektedir.


Ancak benim belirtmek istediğim konu şu. Acaba kobiler olarak bizler gelişecek olan bu sürece ve kapımızı çalacak olan bu fırsatları karşılamaya hazır mıyız?


Firmalarımızı bu sürece hazırlama yönünde ne gibi çalışmalar yapıyoruz? Kurumsallaşma ile ilgili neler yapıyoruz? Markalaşma çalışmalarımız var mı? Yabancı dil sorunumuz var mı varsa ne yapıyoruz? Özellikler üretim yapan üyelerimiz firmalarında dış ticaret departmanı oluşturdular mı veya bu konuda çalışmaları var mı?


Bu soruları daha da uzatmak mümkün, ancak önemli olan soruların cevabını bulmak için bir gayretimizin olup olmadığı. İşte Biz İviad olarak bu soruları cevaplamak için çalışıyoruz. En azında yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Sizlerin de çok hızlı geçen zaman içerisinde bu çalışmalarımızda daha aktif olmanızı arzu ediyoruz.


Genel kurulumuzun hepimize hayırlı olmasını dilerken geldiğiniz için hepinize bir kez daha hoş geldiniz diyor beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.


Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçilen genel kurulda faliyet raporu ve diğer raporlar alkışlarla ibra edildi.


Yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeler arasına yenilerinin katıldığı toplantıda geçmiş Yönetime duyulan güven dile getirildi.


Kurulduğu günden bu yana İviad başkanlığını sürdüren ve üyelerce sevilen Başkan Barış Değer Dumankaya İviad’ın üyeleri ve yönetimi ile büyük bir camia olduğunu belirterek kendisine gösterilen bu teveccühe layık olmaya çalışacağını ifade etti.


Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen Genel kurul sonrasında Genel Kurul üyeleri Yönetim Kuruluna yeni dönemde başarı temennisinde bulundular. 



Barış Değer Dumankaya hangi haberlere konu oldu?



Barış Dumankaya: 2014 yılında konut fiyatlarında artış bekliyoruz! (Türkiye Gazetesi, 29 Temmuz 2013)


Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, "Konut fiyatları 2014 yılında bugünkü seviyenin altına inmez" dedi. Dumankaya, Konut fiyatlarının 2014 yılından itibaren artmaya başlamasını beklediklerini söyledi...


Yoğun arzın, piyasada büyük bir rekabete sebep olduğunu söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, "Konut fiyatları bugünkü seviyenin altına inmez" dedi Konut fiyatlarının 2014 yılından itibaren artmaya başlamasını beklediklerini söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanvekili Barış Dumankaya, "Şu anda halen yüzde 1 KDV ile başlanan projeler satılıyor. Faizler ise yükselmedi. Buna sektördeki rekabeti de eklersek konut almak için en uygun zamanda olduğumuz ortaya çıkar" dedi, Sektörle ilgili sorularımızı cevaplandıran Dumankaya, "İnsanlar konut almaya başladılar. Eylülde daha fazla hareketlenme bekliyoruz. 

Gelişmekte olan ülkelerden çıkan paralardan dolayı faizler biraz artacak diye tahmin ediyorum. Bu da konut faizlerini tetikleyecek. 2014 yılına geldiğimizde artık yüzde 1 KDV avantajı da sona ermiş olacak. Arazi bulmanın da zorlaştığını düşünürsek 2014 yılında bugünkü fiyatları bulmak mümkün olmayacak'' dedi. Bugün konut alanların kesinlikle kârlı çıkacaklarını da vurgulayan Dumankaya, "Yüzde 18 KDV'yi üzerine koyun bir kere. KDV teşviği tam olarak anlaşılamadı. 2014'ün başında anlaşılacaktır. 2014 ortalarına doğru fiyatların artacağını tahmin ediyorum. Sektör minimum kâr marjıyla çalışıyor. Stoklar belli bir sayıya indikten sonra fiyatlar yükselir" diye konuştu. 


Konut almakta zorlananlar için otomobil sistemini tavsiye eden Dumankaya, "1+1 daire ile başlanabilir. Daha sonra bunu satıp 2+1 ve sonrasında da 3+1 daire alınabilir. Otomobilde de önce ucuzunu alıyorsunuz, sonra modelini yükseltiyorsunuz" dedi. Son zamanlarda insanların hayat şartlan sebebiyle 1+1 dairelere yönelmeye başladığını da vurgulayan Dumankaya, "Biz stüdyo dairelere her zaman projelerimizde yer vereceğiz. Bu konutlar bir trend değil gerekliliktir" ifadelerini kullandı. 


Kentsel dönüşüm projelerinde markalı konut üreticilerinin fazla yer alamadığını da ifade eden Dumankaya, "Kentsel dönüşüm önemli. Nişantaşı'nın, Bağdat caddesinin yeniden yapılması lazım. Bir parselde çok insanla muhatap oluyoruz. Birine farklı, diğerine farklı fiyat vermek gerekiyor. Bizler bunu yapamayız, Devlet yatırımcıya parsel parsel verse kentsel dönüşüm daha hızlı olur'' açıklamasını yaptı, Dumankaya'nın Sancaktepe'de 350 milyon liralık yeni bir projenin hazırlıkları içinde olduğunu da söyleyen Dumankaya, "60 dönüm arsa üzerine 1200 konutluk projemiz var. İmar ve ruhsat işleriyle uğraşıyoruz. Yılbaşına kadar hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz" yeni projeyi açıkladı. 


Ritim İstanbul'da 187 bin TL'ye ev!


Dumankaya İnşaat, Maltepe'de hayata geçirdiği projesi Dumankaya Ritim İstanbul'da konut fiyatları 187 bin liradan başlayarak 2 milyon 296 bin liraya kadar çıkıyor, Modern mimarisi, sahip olduğu adalar manzarası, alışveriş ve sosyal donatıları ile daire sahiplerine teknoloji ve konforu bir arada sunan proje, Maltepe'de E5 üzerinde yer alması sebebiyle ulaşım merkezlerine yakınlığı ile de dikkat çekiyor. Ritim İstanbul Projesinde; 35-72 metrekare arasında stüdyo, 60122 metrekare arasında 1+1, 179-187 metrekare arasında 1+1 dubleks, 94-125 metrekare arasında 2+1,160-212metrekare arasında 2+1 dubleks, 140-162 metrekare arasında 3+1,190metrekare 3+1 dubleks 180 metrekare 4+1 ve 356 metrekare 5+1 Loft Daire gibi değişen büyüklüklerde daire seçenekleri bulunuyor. Projede ayrıca 53-203 metrekare arasında değişen 113 adet Ticari Ofis yer alıyor. 



Barış Dumankaya: Konut satın almanın tam zamanı!  ( Funda Özkan/Akşam Gazetesi, 14 Temmuz 2013)


Konut satışını teşvik amacıyla KDV düzenlemesi yapıldı. Barış Dumankaya, “Stoklardaki konutları yüzde 1 KDV ile satabiliyoruz. Stoklar bittikten sonra 300 bin liralık konutta KDV yükü 54 bin lira olacak. Aralık’tan sonra faizler de yükselecek."


İstanbul bir şantiye kenti görünümünde ve hızla yeni gökdelenler yükseliyor. İstanbul konuta doydu, doymadı mı? Kimileri diyor ki, “İstanbul’un 150 bin konut fazlası var.”. GFK’nın yakın zamanda yaptığı araştırmaya göre, inşaat sektörünün en çok bilinen markaları arasında ikinci sırada olan Dumankaya’nın Yönetim Kurulu Bakan Vekili Barış Dumankaya’ya sordum. “Konuta talep bitmez” diyor. Barış Dumankaya’nın ev sahibi olmak isteyenlere mesajları da var.     


Hükümet bu yılın Ocak ayı itibariyle büyükşehirlerde metrekare fiyatı 500-1000 lira olan konutlarda yüzde 8, 1000 lira ve üzeri olan konutlarda ise yüzde 18 KDV düzenlemesi getirdi. KDV sektör için bir teşvik oldu mu?


Kanun çıkarken, geçmişte ruhsatını ve iznini almış projeler yüzde 1 KDV’ye tabi olacak denildi.  Kanunun çıkacağının da dedikoduları vardı. Biz acele ettik, tüm projelerimizi ruhsatlandırdık. Elimizde 2 milyar liralık 5 bin konut stoğu var. Bu stoğun KDV avantajı da var. Aslında bu tüketici tarafında tam da anlaşılmış değil. Horizon projemiz diyelim ki hemen yanında aynı tip bir proje yapıldı. Ben yüze sattığımı o projenin müteahhidi 118’ e satmak zorunda kalacak. Şu anda stoklardan yüzde 1 KDV ile aldığınız zaman, müşteri yüzde 17 kârda olacak. Burada aslında tüketicimizin de bilinçlenmesi lazım. Bu avantaj sadece stoklarla sınırlı. Stoklar bittikten sonra yeni projeye başlamamızla birlikte KDV yüzde 18’e çıkacak. Kâr marjı da inşaatçılarda eskisi gibi değil. Dolayısıyla indirim yapılması, KDV yükünü müteahhidin üstlenmesi mümkün değil artık. Doğrudan fiyatlarına yansıtmak zorunda. Bu avantaj için son bir sene. Kaldı ki FED Başkanı Bernanke’nin de açıklaması var. Aralık ayına doğru tahvil alımını durduracağı için faizlerin artması bekleniyor. Şu an fiyatlar da uygun, faizler de uygun. KDV avantajı var. Belki klişe olacak ama konut almanın tam zamanı. 


Hükümetin amacı teşvikti, KDV teşvik unsuru olmadı mı?


Kısa vadede bir teşvik unsuru oldu. Maksimum iki senede bu stoklar bitecek. Stoklar bittikten sonra inşaat sektörü kısa bir dönem duraklamaya girecek ki insanlar bu yüzde 18 KDV’ye alışsın. bana göre bu anlamda sektör bir çan eğrisi çizip ondan sonra tekrar yükselir. 


NE OLACAK İSTANBUL'UN HALİ


Pendik’teki merkezinize gelişim 2.5-3 saati buldu, trafik çekilmez halde. Her gün yeni binalar yapılıyor. Ne olacak İstanbul’un hali?


Aslında trafik yoğunluğuna biraz da biz katkıda bulunuyoruz, araba satarak, Toyota bayiliklerimiz var. Marmaray’ın tamamlanması, metronun daha da genişlemesi, toplu taşımanın yoğunlaşmasıyla bir de İstanbul’a yapılaçak 3. Köprü’nün faaliyete geçmesiyle  trafik de azalacaktır. 


Ben de eskiden karşıya gitmekten nefret ederdim. Karşı yakaya geçmek demek, bir gününüzün gitmesi demek. Metro istasyonu aşağıya yapılacak, ben de artık metroyu kullanacağım. Hükümetin bize şu alternatifi sunması lazım. Kendi arabanla gitmek istiyorsan, 2.5-3 saat. Toplu taşıma aracını kullanıyorsan, 45 dakika. Aslında hükümet de bunu sunmaya başladı artık.


ÖNCE GÜVENİRLİK


İlanlarınızda projeden öte marka vurgusu yapıyorsunuz. Projelerinizin sayısı çok olduğu için mi yoksa içerikten öte Dumankaya markasının alıcısı olduğu için mi? 


Sat yap da güvenilirlik çok önemli bir kıstas. GFK’nın son yaptığı araştırmaya göre ilk akla gelen inşaat firması sıralamasında Dumankaya ikinci çıktı. En bilinen ikinci marka olarak Dumankaya’nın söylenmesi bizim de konut satışlarımızda önemli bir artı getiriyor. Birçok projemizde Dumankaya adını ön planda tutmamamızın sebebi de bu...


İSTANBUL'UN NÜFUSU BANA GÖRE 20 MİLYON


Metro çok geç geldi, İstanbul’a.


Doğru İstanbul’un her tarafı doluyor. Rusya metro işini 1950’li yıllarda bitirmiş, keza Avrupa İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra toplu taşıma işini bitirmiş. 


13 milyon diyorlar ama bana göre turistiyle, iş için geleniyle birlikte hesap edildiğinde günde 20 milyon insan bu kentte yaşıyor. İstanbul’un altı, örümcek ağ gibi metro ile örülmesi lazım. 


'4 KAZAN'LI FORMÜL


İş alemi her zaman ‘siyasi-ekonomik istikrar’ ister. Bunlar ideal olmasa da sağlandı. Mikro bazda ne eksik var?

Eski bir otomotivci olarak söyleyeyim: Malum otomobilin yüzde 75’i ithal. 2009’da otomotiv sektörüne ÖTV teşviki verildi. Yüzde 37’den yüzde 22’ye düştü ve devletin kârdan zararı 3 milyar lira kadardı. İnşaatta da isteğim şu, yakında tahminim sektör de bunu dillendirecek. Konut kredisinde KKDF, BSM diye alınan bir takım vergiler var. Hükümet kısa bir dönem için bu vergileri kaldırsa, tüketiciye büyük bir avantaj olur. Faizin yüzde 20’si tüketicinin cebinde kalır. 6 aylık bir dönem için yapılırsa, 1 milyon satışa hazır konut var deniliyor. Bunun yüzde 30’unu eritse 30 milyar liralık iş hacmi olur. 


Kullanılacak kredinin yüzde 50 olduğunu düşünün, 15 milyar lira eder. Yüzde 20’si de 3 milyar eder. Otomotive verdiğiniz teşviki inşaat sektörüne verdiğiniz takdirde maliyeti aynı olacaktır. Fakat unutmayalım, inşaatın tamamı yerlidir. 3 milyar vergi toplanmayacak ama devlet kat be kat alacaktır. Sektör kâr edecek, müteahhit, tüketici ve devlet kazanacak. Kazan-kazan-kazan formülü. Bir de istihdam boyutu var. Ayrıca diğer sektörleri de tetikleyecek. En az 4 kazan.


Ama böyle olursa Maliye Bakanı Mehmet Şimşek demez mi, KDV’yi düzenledik daha ne teşviki?


KDV’yi düzenlerken bizim görüşümüz alınmadı. Bizim gibi gayrimenkul geliştiricilerinin en büyük sıkıntısı devletten alacağımız trilyonlarca liralık KDV var. 


Bu KDV’leri çok geç geri alıyoruz. Bizim devletten istediğimiz de KDV’lerin çok çok daha erken geri ödenmesiydi. Bizim karımız artık devletin kasasında bekleyen KDV’miz oldu. Sayın Bakanımız olayı baştan kesti. Madem böyle istiyorsunuz, bundan sonra KDV’nizin kasada birikmesine gerek yok gibi bir algı oldu. Bu çıkan da tüketiciye bir yük olacak. Fiyatlama olarak tüketiciden alacağız. 


Bu teşvikin çıkma sebebi insanların konut sahibi olmalarını kolaylaştırmaktı. Artık 300 bin TL’lik bir dairede 54 bin TL’lik KDV ödeyeceksiniz. 500 bin TL’lik dairede 90 bin TL KDV ödeyeceksiniz.


DAR GELİRLİ EV SAHİBİ OLUR MU?


İstanbul yatırıma doydu mu, 150 bin konut fazlası var deniliyor?


Katılmıyorum. İstanbul’da her zaman konuta ihtiyaç var. Nüfus artmaya devam ettikçe konut ihtiyacı olacaktır. Nüfusun yarısı 29 yaş altı. Bunlar evlenecek, çocuk sahibi olacak. Hâlâ evli olduğu halde annesiyle babasıyla yaşayan insanlar var. Türk tüketicisinin isteklerinden birinci sıradaki ev, ikincisi araba.


Konutlar daha çok orta ve üst gelire hitap ediyor. Söz ettiğiniz kesimin büyük bölümü orta-alt gelirli...


Dumankaya Adres diye bir çalışmamız oldu, D segmentine yönelik. Metrekare fiyatı 1.300 lira civarında. 2 bin konutu, çok kısa sürede sattık. Biz D segmenti projesini 2008 krizi çıktığında yaptık, elimizdeki arsa stoğumuzu değerlendirdik. 2B’nin tam bitmesinden sonra yine arsa arzı bekliyorum. Uygun fiyatlı arsalarla D segmenti için  çalışmalar da yapılabilir.



Barış Dumankaya: 1+1 daireler trend değil gerekliliktir! (Emlakkulisi.com, 5 Temmuz 2013)


Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya 1+1 dairelerin trend değil gereklilik olduğunu söyledi...


Her geçen gün gelişmekte olan sanayi kuruluşlarının özellikle şehrin çeperlerinde yer alması bu kuruluşlara ulaşım, şehir hayatının dinamikleri, hayat pahalılığı daha kaliteli standartlarda ve yeni yapılarda yaşamak isteyen nüfus Stüdyo ve 1+1 tip dairelere yönelmeye başladı. Arz ve talep dengesine göre konut üretimi yapan gayrimenkul geliştirici firmalar da müşterilerin bu yöndeki beklentileri doğrultusunda projelerinde her geçen gün bu tip dairelere yer vermeye başladılar. 


Konu ile ilgili Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya şunları söyledi. “Dumankaya olarak bizler her zaman projeyi gerçekleştireceğimiz bölgenin ihtiyaçlarını ve müşterilerimizin beklentilerini inceliyor, elde ettiğimiz sonuçları piyasa koşullarını da dikkate alarak projelerimizi geliştiriyoruz.


Bu sebeple müşterilerimizin talepleri doğrultusunda projelerimizde 1+1 ve Stüdyo dairelere yer veriyoruz. 1+1 

daireler toplumun gereği. Nüfus yaşlanıyor, deprem korkusu insanların nitelikli konuta geçme isteğini ortaya çıkarıyor. Yüksek metrekareler nedeniyle kolay bir geçiş yapılamıyor. Stüdyo ve 1+1daireler yatırım amaçlı alanda ilgi görüyor. 


Bu daire tipleri özellikle İstanbul’da yaşamın ve proje geliştiricilerinin vazgeçilmez noktası. Bu sebepten ötürü 

gayrimenkul sektöründe stüdyo ve 1+1konutlardan vazgeçilemez. Projelerimize gelen talebin yüzde 60’ı yatırım amaçlı oluyor. Biz bu konutlara projelerimiz kapsamında yer vermeye devam edeceğiz. Talebi her geçen gün artan bir toplumda bu konutlar bir trend değil gerekliliktir” dedi.



Barış Değer Dumankaya ve Dumankaya İnşaat iletişim bilgileri neler?



Dumankaya İnşaat San. ve Tic. A.Ş


Adres: Ankara Yolu Pendik Kavşağı/Pendik/İstanbul


Tel: +90 (216) 585 46 00 ‎ 


Faks: +90 (216) 379 86 42


Çağrı Merkezi : 444 7 222


www.dumankaya.com



Önerilen Bağlantılar : Anneler günü konut kampanyaları