Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Aşçıoğlu İnşaat

Mecidiyeköy’ün apartmanlarını yapmaktan, sonra vazgeçilse de Ali Sami Yen projesine ortaklığa kadar uzanan kariyere sahip olan firmadır. Aşçıoğlu İnşaat, Fulya’daki lüks konutlarıyla tanınır. Patronu, Yaşar Aşçıoğlu’dur.



Aşçıoğlu İnşaat


Aşçıoğlu İnşaat’ın tarihçesi nedir?



Mecidiyeköy Fulya’daki Selenium projelerini hayata geçiren Aşçıoğlu İnşaat, 1967’de Selahattin Aşçıoğlu tarafından Trabzon’da kuruldu. 1968’de Mecidiyeköy’de apartman inşa ederek İstanbul’daki hayatına başlayan Aşçıoğlu Ailesi, şimdi Yaşar Aşçıoğlu başkanlığında firmayı yönetiyor. 



Yaşar Aşçıoğlu kimdir?



Yaşar Aşçıoğlu, müşteri profilini şöyle özetliyor;


“Belli kültürü kendine sindirmiş parası olsun ya da olmasın benim için kriterlere uymalılar. Bu kültürde yaşayabilecekse komşusunu rahatsız etmeyecekse burada oturabilir. Çünkü ben ona daire satsam o zaman o da burada yaşayamaz. Benim geçmişim sonuçta saraylara dayanmıyor. Of’un dağ köyünden geliyorum. Burada kimseye asalet taslayacak halim yok. Müşteriler anlamında söylüyorum. Takım elbisenin altına beyaz çorap giyen burada oturamaz. Benim en çok hoşuma giden yanı da bunu başarmış olmam. “


Yaşar Aşçıoğlu hakkında detaylı bilgiler için tıklayın!


Aşçıoğlu İnşaat, İstanbul’da hangi yıl ne yaptı?



1968- Özsöz Apt. Mecidiyeköy


1971, 1973, 1974, 1975- Apartman Mecidiyeköy


1986- Vepa Binası 4. Levent


1989- Vepa Merkez Binası Levent


1989- Doğu Sitesi Teşvikiye


1991- İş Merkezi Teşvikiye


1992- Apartman Teşvikiye


1993- Sem Otel Nişantaşı, Küçük Çarşı İş Merkezi


1995- Sağlık Merkezi Binası Bebek


1996- Esentepe İş Merkezi


1996- Fulya Konut Binaları


1997- İlköğretimokulu Akyazı/Sakarya


1999- Aşçıoğlu Konak Nişantaşı


1999- Piramit Palas Nişantaşı


2000- Aşçıoğlu Plaza Fulya



Aşçıoğlu İnşaat’ın yönetim kurulunda kimler var?


Aşçıoğlu İnşaat


Yaşar Aşçıoğlu - Yönetim Kurulu Başkanı


Cenk Aşçıoğlu - Yönetim Kurulu Üyesi (Solda)


İrfan Aşçıoğlu - Yönetim Kurulu Başkan Vekili (Sağda)



Aşçıoğlu İnşaat’ın mali tablosu nedir?



Kayıtlı Firma Adı: Aşçıoğlu İnşaat Taahhüt Turizm Ticaret A.Ş.


Kayıt Tarihi: 1967


Kayıtlı Olduğu Ülke: İstanbul / Türkiye


Ticaret Odası Kayıt Numarası: 523270


Sermaye: 12.000.000 TL


ISO 14001:2004 Belge No. MST 12980511 – 22980512


ISO 9001:2008 Belge No. MST 28730413


ISO 10002:2004 Belge No. MST 20120313


OHSAS 18001:2007 Belge No. MST 20120313




Aşçıoğlu İnşaat, Ali Sami Yen projesinden neden çekildi?



Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, Ali Sami Yen projesi ile ilgili detayları CNBC-e de açıkladı.


“Ali Sami Yen Projesi Hakkında ; 


Firmamız Ali Sami yen stadı arsasına yapılacak projeyle ilgili tüm hak ve sorumluluklarını devretmiştir.

Aşçıoğlu Grubunun geliştirilecek projede gerek TOKİ gerekse alıcılar nezdinde yapı kalitesi bakımından herhangi bir sorumluluğu kalmamıştır.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur,

Aşçıoğlu Grubu”


22 Haziran 2012'de Torunlar GYO tarafından yapılan açıklama da şöyleydi;


ALİ SAMİ YEN ARAZİSİ PROJE ORTAKLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRME


TOKİ’den hasılat paylaşımı modeliyle alınan Ali Sami Yen arazisine yapılacak projenin ortak yapısında değişiklik gerçekleşmiştir. Daha önce  “Torunlar –Aşçıoğlu- Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı" olarak bilinen ortaklıkta Aşçıoğlu İnşaat Taahhüt Turizm  A.Ş hisselerinin tamamını Torun Yapı Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devretmiştir.


Taraflar arasında yapılan sözleşme ile birlikte değişen proje ortaklığı neticesinde ortaklıktaki hisse dağılımı; Torunlar GYO yüzde 65, Torun Yapı yüzde 30, Kapıcıoğlu ise yüzde 5 olarak gerçekleşmiştir. Yapılan sözleşme ile birlikte hakem kurulu tarafından  yapılan işlemler ve kayyum atanmasına ilişkin karar hükümsüz hale gelmiştir. Böylelikle Ali Sami Yen projesinde ihtilaf çözüme kavuşmuştur.


Yaşanan hukuki sürecin 1 milyar TL’nin üzerinde, önemli bir yatırım değerine sahip Ali Sami Yen projesinin inşaat sürecine herhangi bir etkisi bulunmamaktadır. Projemizin planlandığı gibi 2014 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.


Torunlar GYO



Aşçıoğlu’nun çekilmesi nasıl haber oldu?



Aşçıoğlu Ali Sami Yen’den çekildi, kayyum düştü (Hürriyet Gazetesi, 23 Haziran 2012)


Mecidiyeköy Ali Sami Yen arazisinde Torunlar GYO, Aşçıoğlu İnşaat ve Kapıcıoğlu İnşaat ortaklığının anlaşmazlığına çözüm arayan hakem kurulunun, yönetime kayyum atamasının ardından ‘ihtilaf’ Aşçıoğlu’nun hisselerini devretmesiyle çözüldü.


Projede yüzde 30 hissesi olan Aşçıoğlu İnşaat hisselerinin tamamını Torun Yapı’ya devretti. Bu devir işlemiyle, hakem kurulu tarafından yapılan işlemler ve kayyum atanmasına ilişkin karar hükümsüz hale geldi ve kayyum düştü.


Hisseleri Torun Yapı aldı


Hakem heyetinin 30 Mayıs’ta aldığı ihtiyati tedbir kararının ardından projeye kayyum atanması ve Torunlar GYO’nun kayyuma itirazının da reddedilmesinin ardından, aralarında suların durulmadığı ortaklar, hisse devir kararına vardı. Projedeki yüzde 65 hissesiyle büyük ortak konumunda olan Torunlar GYO, hisse devrine ilişkin, “Ali Sami Yen arazisine yapılacak projenin ortak yapısında değişiklik gerçekleşmiştir. Daha önce  ‘Torunlar-Aşçıoğlu-Kapıcıoğlu Proje Ortaklığı’ olarak bilinen ortaklıkta, Aşçıoğlu İnşaat hisselerinin tamamını Torun Yapı’ya devretmiştir. Taraflar arasında yapılan sözleşme ile birlikte değişen proje ortaklığı neticesinde ortaklıktaki hisse dağılımı; Torunlar GYO yüzde 65, Torun Yapı yüzde 30, Kapıcıoğlu ise yüzde 5 olarak gerçekleşmiştir” açıklaması yapıldı.  


Yapılan sözleşme ile birlikte hakem kurulu tarafından gerçekleştirilen işlemler ve kayyum atanmasına ilişkin kararın hükümsüz hale geldiğini ifade eden Torunlar GYO’nun açıklamasında “Böylelikle Ali Sami Yen projesinde ihtilaf çözüme kavuşmuştur. Yaşanan hukuki sürecin 1 milyar TL’nin üzerinde, önemli bir yatırım değerine sahip Ali Sami Yen projesinin inşaat sürecine herhangi bir etkisi bulunmuyor. Projemizin planlandığı gibi 2014 yılında tamamlanması hedefleniyor” denildi.


Sulhen değil kerhen


Hisselerini Torun Yapı’ya devreden Aşçıoğlu İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu ise, “Hisse devrinin sulhen yapıldığı belirtiliyor ancak kerhen yapıldı. Bu konu hakkında başka yorum yapmıyorum, belgeleri daha sonra açıklayacağım” diye konuştu.


Ali Sami Yen arazisinin proje süreci nasıl gelişti


Ali Sami Yen Stadı’nın arazisi Seyrantepe projesi kapsamında TOKİ tarafından ihale edilmişti. İhale kapsamında, ihaleyi alan firma Seyrantepe’de stad yapacak, buna karşılık arazi üzerinde de istediği projeyi yapacaktı.

Seyrantepe Spor Kompleksi’nin inşaatında yaşanan sorunlar nedeniyle, Ali Sami Yen Stadı arazisi bu projeden ayrıldı ve arazi tek başına ihaleye çıktı.


Nisan 2010’da yapılan ilk ihaleyi 416 milyon 500 bin lirayla Nurol-Aşçıoğlu grubu kazandı. Ancak 15 dakika süren ihalede TOKİ, verilen teklifi, ‘iyi ama yetersiz’ buldu ve ihaleyi iptal etti.


Mayıs 2010’da düzenlenen ikinci ihalede ise Aşçıoğlu tek başına sahne aldı ve 461.5 milyon liralık teklif vererek araziye proje yapma hakkını kazandı.


Ortaklık görüşmeleri


Projeyi gerçekleştirmek için ortaklık görüşmeleri yapan Aşçıoğlu önce Zorlu Holding ile masaya oturmuş, daha sonra bu ortaklık karara bağlanmamıştı. Bunun ardından Ekim 2010’da Aşçıoğlu İnşaat, Torunlar GYO ve Kapıcıoğlu ile ortaklık kurdu.  


Ortaklıkta hisse yapısı Torunlar GYO’nun yüzde 65, Aşçıoğlu’nun yüzde 30 ve Kapıcıoğlu’nun yüzde 5 oldu.

Bu ortaklıktan sonra suların durulmadığı bir süreç başladı. Projenin 1 Nisan 2011’de yapılan tanıtım toplantısına Aşçıoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu’nun katılmaması, ortaklar arasında bir sorun olduğunu ortaya çıkardı.


2012 Mart ayına gelindiğinde ise Aşçıoğlu İnşaat, mahkemeye başvurarak, hakem atanmasını talep etti ve davacı oldu.


Davalılar ise iddiaların asılsız olduğunu savunarak, davanın reddini istedi. 


Mahkeme de 3 kişilik hakem heyetini, anlaşmazlıkların çözümü için görevlendirmişti.


Kurul kayyum atadı


Mahkeme, taraflar arasındaki ihtilafın çözümü için Prof. Hasan İşgüzar, Prof. Mehmet Ali Erten ve Prof. Mehmet Demir’den oluşan hakem kurulu atamıştı. 


Atanan hakemler, ihtiyati tedbir kararı olarak kayyum atadı. Kayyuma da Yeminli Mali Müşavir Nihat İncekara ile Avukat Halil İbrahim Koca atandı. 



Aşçıoğlu İnşaat’ın grup şirketleri hangileri?



SE Club: yüksek kalite konut projelerinin ve ticari gayrimenkullerin yönetim sistemlerini benimseyerek, kat malikleri kanunu, yönetim planı ve isletme projeleri çerçevesinde hizmet veren bir tesis yönetim firmasıdır.

Selenium İnşaat ve Aşçıoğlu Akaryakıt da grubun diğer şirketleridir.



Aşçıoğlu İnşaat’ın tamamlanmış projeleri hangileri?



Karma Kullanım Projeler


BJK Süleyman Seba Kompleksi: Şehrin merkezinde sosyal ve kültürel donatılara sahip bir yaşam alanı olarak inşa edilmiş olup toplam 180.000m2 inşaat alanına sahiptir. BJK Süleyman Seba Kompleksi, 60.000m2 inşaat alanına sahip 2 adet residence bloğundan, 16.000 m2′lik süpermarketten, 7.200m2′lik food court alanından, 18.000 m2′lik ofis bloğundan, 22.000m2′lik özel hastaneden, 8.000m2′lik fuar ve gösteri merkezinden, otopark ve peyzaj alanlarından oluşmaktadır.


Konut


Selenium Twins: Fulya’da Aşçıoğlu tarafından inşa edilen BJK Süleyman Seba Kompleksi içerisinde yer almaktadır.2006 yılında başlanıp 2009 yılında tamamlanan kompleks; 35 katlı (164 mt) 240 daireli 2 blok residence, 20 katlı iş merkezi, 16.000 m2 Süpermarket, 7200 m2 Food Court, 14 katlı hastane ve kültür merkezi olmak üzere toplamda 180.000 m2 inşaat alanından oluşmaktadır.


Selenium Panorama: İstanbul’un en merkezi semtlerinden Gayrettepe’de yeralan Selenium Panorama’nın inşasına 2007 yılında başlanıp, 2009 yılında tamamlanmıştır. Mimar Ömer Çamoğlu tarafından tasarlanan Selenium Panorama 20.000 m2 alana sahiptir. 24 katlı (100 mt) residence bloğunda panoramik İstanbul manzarasına sahip bahçeli balkonlar bulunmaktadır.

Selenium City: Etiler bölgesinde yer alan Selenium City’nin inşasına 2007 yılında başlanıp, 2009 yılında tamamlanmıştır. 10.000 m2 alan üzerine 18.000 m2 kapalı alan olarak inşa edilen Selenium City’de 6 blokta 72 daire bulunmaktadır. Mimar Can Çinici blokların dış cephesini ahşap kaplama ve cam olarak tasarlayıp, sosyal tesisleri olan güvenli bir site olarak projelendirmiştir.


Selenium Country: Projenin yeri : İstanbul / Göktürk

Yapım Tarihi : 2004 – 2006

İnşaat Alanı : 22.000 m2 – 78 Daire


Selenium Residence: Çok katlı konut mimarisine yeni bir soluk getiren Selenium Residence’a adım attığınız anda sizi sakin ve huzurlu bir ortam karşılayacak.


Yeşil alanlar, yüzme havuzu, tenis kortu, restoran, fitness salonu gibi sosyal tesisler içeren Selenium Residence’da ister stüdyo, ister daire, ister dubleks daire seçenekleri sunan konforlu daireleri ile kendinizi modern ve ayrıcalıklı bir yaşam tarzının içinde buluyorsunuz.


Selenium Residence, geniş, rahat ve kontrollü ana giriş holü, concierge ve business center danışma, lobi ve bekleme alanı, 150 araçlık özel garaja kolay giriş- çıkış ve konutlara garajdan direkt ulaşım gibi özellikleri ile hem bir evin sıcaklığını hem de bir otelin rahatlığını aynı anda sunmaktadır.


Selenium Residence, dinlenmeniz, rahatlamanız ve her güne enerjiyle, ışıltıyla başlamanız için; açık ve kapalı yüzme havuzu,çok fonksiyonlu tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, fitness salonu, Business center, dairelere servis sunabilen roof-bar, aerobik salonu, masaj odası, yürüyüş ve dinlenme alanları, çocuk parkı gibi fasilitelere sahiptir.


Selenium Residence, deprem güvenliğini ön planda tutmaktadır. Sağlam zeminli, kayalık bir arazinin üzerinde iki yönde çok sayıda betonarme perde ile depreme karşı güçlendirilerek yeni deprem yönetmeliğine uygun olarak inşaa edilmiştir.


Selenium Residence, geleceğin İstanbul mimarisini yansıtan, modern,ayrıcalıklı, konforlu ve fonksiyonel yapısı ile 2005′te yaşama başladı.


Piramit Palas

İnşaat Tarihi: 1999 (İstanbul-Nişantaşı)

Proje Tipi: Konut


Aşçıoğlu Konak

Proje Adı: Aşçıoğlu Konak

İnşaat Tarihi: 1999 (İstanbul-Nişantaşı)

Proje Tipi: Konut

Açıklama: Kompleks 20 Daire ve 2 İşyeri


Aşçıoğlu Villaları

Proje Adı: Aşçıoğlu Villaları

İnşaat Tarihi: 1996 (İstanbul-Tarabya)

Proje Tipi: Villa Tipi Konutlar


Ofis


Selenium Plaza: İstanbul’un en önemli merkezlerinden Beşiktaş Fulya’da yer alan Selenium Plaza, 22 katlı 15.000m2 lik alana sahip ve birçok kurumsal firmayı bünyesinde bulunduran bir plazadır.


Plaza Katları:


- Reckitt Benckiser

- Regus

- Atlantik Denizcilik

- Thea

- Türkiye Golf Federasyonu

- Burger King

- Ferrero

- IRU

- Pirelli

- İçtaş – Astaldi

- Birleşmiş Milletler

- Selenium İnşaat


Aşçıoğlu Plaza

Proje Adı: Aşçıoğlu Plaza

İnşaat Tarihi: 2000 (İstanbul-Fulya)

Proje Tipi: İş Merkezi

Açıklama: 23 bağımsız ofis


Esentepe İş Merkezi

Proje Adı: Esentepe İş Merkezi 

İnşaat Tarihi: 1996 (İstanbul-Esentepe) 

Proje Tipi: İş Merkezi


Hastane 

Acıbadem Hastanesi: 22.000 m2 kapalı alana sahip olan Acıbadem Fulya Hastanesi, binasından hizmet çeşitliliğine kadar her alanda hasta odaklı bir anlayışı benimseyen bir hastane


Kongre Merkezi

Fulya Gösteri Merkezi: En ince ayrıntılar düşünülerek, tüm ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlanan Fulya Gösteri Merkezi, dünya standartlarında imkanlarıyla ve 650 kişilik kapasitesiyle şehrin merkezinde bir konser salonu.

Fulya Fuar ve Kongre Merkezi: Kent merkezinde ,çevre yolu ve otel ve alışveriş merkezleriyle çevrelenmiş ,yeni oluşmakta olan sektörler ve tüketici fuar ve kongrelerine ev sahipliği yapacak


Altyapı

Romanya Otoyol Projesi: Transilvania Otoyol Projesi

Arnavutluk Otoyol Projesi: Rreshen – Kalimash Otoyol Projesi Balkanlar'da büyük projelerden biridir.


Diğer projeler

Piramit Palas

Proje Adı: Piramit Palas

İnşaat Tarihi: 1999

(İstanbul-Nişantaşı)

Proje Tipi: Residence

Ayrıntılar

Fulya Konut Binaları

Proje Adı: Fulya Konut Binaları İnşaat Tarihi: 1996 (İstanbul-Fulya) Proje Tipi: Konut ve İşyeri


Vepa Fabrikası

Proje Adı: Vepa Fabrikası İnşaat Tarihi: 1995 (İstanbul-İkitelli) Proje Tipi: Fabrika


Doğu Sitesi

Proje Adı: Doğu Sitesi İnşaat Tarihi: 1990 (İstanbul-Nişantaşı) Açıklama: 3 Blok 80 Daire


Doğu Sitesi İş Merkezi

Proje Adı: Doğu İş Merkezi İnşaat Tarihi: 1990 (İstanbul-Fulya) Proje Tipi: İş Merkezi


Vepa Merkez Binası

Proje Adı: Vepa Merkez Binası İnşaat Tarihi: 1989 (istanbul-Levent) Proje Tipi: İş Merkezi


Sem Hotel

Proje Adı: Sem Hotel İnşaat Tarihi: 1988 (İstanbul-Nişantaşı) Proje Tipi: Otel



Aşçıoğlu’nun devam eden projeleri neler? 



Selenium Ataköy Projesi: Ataköy E-5 üzerinde 20.000 m2 arsa üzerinde projelendirilecek olan “Selenium Ataköy”, Selenium standartlarında yapı kalitesini ve tüm sosyal olanakları sağlayacak. Rezidans projesine 2013 yılı içinde başlanması planlanıyor.



Aşçıoğlu’nun yeni projesi hangisi?



Aşçıoğlu Alışveriş Merkezi Bodrum: Bodrum Havaalanına 1Km uzaklıkta ve İzmir-Bodrum karayolu üzerinde, Güllük mevkiindeki Aşçıoğlu Akaryakıt’ın yanında yer alacak olan 30.000 m2 kapalı alana sahip alışveriş merkezinin inşasına 2014 yılında başlanması planlanıyor.



Aşçıoğlu İnşaat iletişim bilgileri nelerdir?



Adres: Hakkı Yeten Cad. Selenium Plaza 10c 34349 Fulya/Beşiktaş/İstanbul 


Telefon : +90 212 2155565


Fax      : +90 212 2155666


e- Posta: info@ascioglu.com


Web Adresi: www.ascioglu.com


Adres: Level 22 Tornado Tower


West Bay, Doha Qatar


Telefon 1 : +974 44292507


Telefon 2 : +974 44292508


Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016